השם נטע לבת

שלום רב
רציתי להתיעץ בקשר לבחירת שם לתינוקות.
ביתינו הבכורה נולדה בתאריך … ,  וחשבנו על השם נטע , מה דעתך או הצעתך.
בתודה

ג. וא.מ.

תשובה:

היהדות אינה גורסת כי השם תלוי ב"תאריך", כפי שמנסים אסטרולוגים לא יהודים להכניס בתודעתינו. עכ"פ בוודאי השם לא קשור "בתאריך הלועזי".

מה שנותר הוא לבדוק את איכות השם, באופן עצמאי.

ובכן נטע הוא שם אירופאי שהיה מקובל לפני כמאה שנה, לאנשים וגם לנשים. אין בו בעיה מיוחדת, ויש לדעת כי הוא שייך לשמות ה"חזקים". כלומר הנושא/ת אותו יהיו בעלי דעה חזקה, ודומיננטיים בכל מקום.

לא מיותר להזכיר, כי בעדות רבות נוהגים לקרוא את השמות של הילדים הראשונים על שם ההורים. אם יש מנהג כזה – נא לשים לב שלא לצער את ההורים בחינם. (יש לזכור שגם כשהם אומרים "לא איכפת לנו", צריך לדעת מה הם חושבים ולא מה הם אומרים).

בהצלחה ומזל טוב.

אליהו בר שלום

מקורות:

שו"ת דברי מלכיאל (ח"ג סי' עה) הובא בספר ויקרא שמו בישראל סימן ה' עמ' 30 ובספר כתר שם טוב (טהרני, ח"ב ענף ח סי' א), וראה שם שהיו רבים שהיו קרואים על שם שהוא גם של זכר וגם נקבה כגון שמחה, ויונה, וזיסל וכד', אולם ידוע לי שרבים מקפידים על כך [בפרט הגר"ח קנייבסקי מאד מקפיד על כך, במקום שאין סיבה מיוחדת ואף אומר להחליף את השם], ולכן אם אין סיבה עדיף לקרוא בשם אחר.