בחור ישיבה שהזיק בשוגג לרכוש הישיבה

לכבוד הרבנים שליט"א

שאלה נוספת. בישיבה פלונית יש בכל חדר ארון קטן מעל הכיור לכלי הרחצה וכד'. יש הרבה מהבחורים (אולי כולם) שנוהגים. לשים מעל הארון (לא במגירות עצמם) את בקבוקי השמפו שלהם וכד'. ארע שבעת שהניחו את הבקבוק. כנראה מחמת חוסר סדר וצפיפות מעל הארון ארע מפולת ונפלו כמה בקבוקים. וע"י זה נשבר זכוכית של הארון. השאלה האם מקרי מתה מחמת מלאכה. (שאלתי שאלה זו רב אחד ואמר לשלוח מכתב להנהלת הישיבה. ולהודיע שאם לא תובעים לשלם ה"ז כמחילה.אך מדובר שאין כ"כ למי לשלוח ולמי לפנות שמדובר במוסד גדול. שאין עליו אחראי מסויים. וא"כ מה לעשות )

תשובה:

שלום רב,

לכאורה פטור שעל דעת כן מכניסים בחורים לישיבה, שהרי הישיבה נהנית מתרומות שניתנים כדי להקל ולסייע ללומדי תורה. חלק מהוצאות ישיבה הן גם עליות תיקונים. והלוואי שבחורים ישלמו על נזקים שעושים במזיד.