טהרה לאחר אולטרסאונד פנימי

האם אשה צריכה לטבול אחרי בדיקת אולטרסאונד וגינלי?

תשובה:

לא.

ככלל כל בדיקה שאינה נכנסת מעבר לצואר הרחם אינה מטמאת, ולכן אם לא נראה דם לאחר הבדיקה האשה טהורה, אם נמצא דם, יש לברר אם הרופאה פצעה את המקום ואם אכן פצעה האשה גם כן טהורה.

כמו כן אין צורך בבדיקה על ידי "עד" לאחר בדיקה פנימית אף לא כאשר נעשתה על ידי הכנסת יד הרופא לפרוזדור.

מקורות:

שו"ע יו"ד סי' קפח ס"ג, ובפתחי תשובה (יו"ד סי' קצד סק"ד).

לגבי בדיקת עד לאחר בדיקה פנימית אמנם יש כאלו שהורו שיש לכתחילה לעשות בדיקה זו מדין "כל היד המרבה לבדוק" אולם כמו שלא נהגו לבדוק בלא סיבה שרוצים לשמש מדין כל היד המרבה לבדוק עי' בטור (סי' קפד וסי' קפו) ובשו"ע יו"ד סי' קפו ובפוסקים שם, הוא הדין לאחר בדיקת רופא אין סיבה לבדוק [ומשום כך בזמנינו שריבוי הבדיקות מראה שהאשה פוצעת את עצמה אין צורך לבדוק, כיון שלא ארע סיבה כגון הרגשה וכד'.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. במקרה שנמצא דם, האם דינו ככתם?
    אם לא, מדוע? (אינה בשעת ווסת וכד').
    ואם כן, אז מדוע כשהדם מהרחם (ולא פציעה) מטמא? הרי צריך שיהיה על דבר המקבל טומאה (המכשיר מקבל טומאה?).

    כמו"כ מה הדין כשנמצא, אך בצבע חום וכד'? ניתן להקל כדיני כתמים?
    תודה.

  2. דינו ככל בדיקת עד שחוששים שמא הרגשת העד מטעה אותה והדם יצא בהרגשה, ולכן זה כראייה ולא ככתם. חום זו תמיד שאלת רב, גם בבדיקה.