הזכרת נשמות על ילד קטן, ועלית הורים לקברי ילדם

בני בן החמש נפטר בעוונותינו לפני שלש שנים באופן פיתאומי. שאלתי היא אם בכלל צריך להגיד יזכור על ילד קטן, ואם כן ולי ברוך ה׳ הורי חיים – מה אעשה.

וכן, מה המקור לכך שבירושלים אומרים להורים שלא כדאי לפקוד את קבר בנם הצעיר שנפטר.

תשובה:

המנהג שמי שיש לו אב ואם אינו נשאר באמירת יזכור יחד עם האבלים על אביהם או אמם, אולם מבקשים מהנשארים לומר יזכור בעבור בנם, ומי שאין לו אב או אם המנהג הרווח שאומרים יזכור גם בעבור ילדים קטנים.

אי הגעת הורים על קברי ילדיהם הוא תקנה קדומה מרבני ירושלים משום מעשה שהיה.

מקורות:

ראה גשר החיים פרק לא סעיף ח, ואם כי לא הזכיר במי שיש לו אב או אם אולם המנהג כמו שכתבנו.