הכשר טוסטר לפסח

האם אפשר להכשיר טוסטר חשמלי לפסח?

תשובה:

אין דרך פרקטית להכשיר טוסטר חשמלי, שנעשה בו שימוש להכנת טוסטים, לפסח.

הדרך היחידה להכשיר במצב זה הוא ליבון חמור, ונראה שליבון חמור על טוסטר חשמלי אינו פרקטי. ישנן דעות שהכלל של "כבולעו כך פולטו" נאמר אף לעניין מידת חום, ולפי זה יהיה אפשרי להכשיר את הטוסטר על-ידי הפעלתו בחום הגבוה ביותר ללא מזון. אולם, אין לסמוך לכתחילה על דעה זו, כי אם בשעת הדחק (ראה מנחת יצחק, ח"ג, סימן סו), ובפרט בנוגע לחמץ בפסח.