חלוקת התשלום בין השכנים בפיצוץ צנרת בבנין

אירע פיצוץ בצנרת הראשית של הבנין, ברצוני לדעת כיצד זה אמור להתחלק בין השכנים.
יש דירות אשר מחולקות לשתי יחידות, מה דינן?
יש מחסנים למטה אשר משתמשים במים, מה דינם?

תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

התשלום על תיקון צינור דינו כתשלום כל ההוצאות השוטפות של הבנין שוועד הבית גובה.

לפי החוק תשלום וועד הבית מתחלק לפי גודלי הדירות במ"ר, כך שאין נפק"מ בין דירה אחת גדולה לשתי דירות קטנות, כמו כן גם מ"ר של מחסנים כלולים בחשבון. ישנם הרבה מקומות שנהוג לחלק תשלום וועד בית לפי יחידות דיור. אבל בדין המבוסס על מנהג שאינו כתוב, קשה מאוד לקבוע מסמרות כיצד לנהוג בכל מקרה והדברים מסורים גם לשיקול דעת. הגר"נ נוסבוים שליט"א פסק על דירה שהתחלקה לשתיים שיש לשלם על יחידה אחת בלבד, ולהיפך בשתי דירות שחוברו יש לשלם כפול. על מחסן הורה שאם הוא משמש כטפל לדירה אין חיוב לשלם בנפרד, אבל אם המחסן מושכר או משמש לעסק (עם לקוחות ויש קושי לקיים את העסק בדירת המגורים) יש לשלם בנפרד, כיון שבמקרה זה המחסן אינו טפל לדירה.

אני מתנצל על האיחור במענה