קרע עיתון חילוני שאינו שלו

לכבוד הרבנים שליט"א: הייתי בבית של מישהו במוצ"ש. וראיתי עיתון חילוני (לא צנוע כמובן) וקרעתיו. ואותו אחד שהייתי אצלו לא כעס עלי. רק אמר לי שלקח את העיתון ממישהו אחר. אך אמר לי שבעל העיתון לא בא לבקש עיתונו בחזרה. השאלה אם אני חייב בנזיקין. [ואף שלא בא לבקש יכול להיות בגלל שחיכה שיחזירו לו מעצמו] [אמנם יש צד גדול שלא בא לבקש שכבר אין לו מה לעשות עם עיתון זה] מה הדין?

תשובה:

שלום רב,

אינך חייב לשלם.

הסברה האחרונה מסתברת ביותר, שבעל העיתון אינו בא לבקש את העיתון מחמת שאין לו צורך בו. היום, המנויים על עיתון מקבלים כמה פעמים בשבוע חומר קריאה רב מאוד, עד שאין אפשרות להספיק לקרוא את הכל. עיתון לאחר כמה ימים אינו שווה כלום לבעליו מאחר שיש לו כבר כמה עיתונים עדכניים יותר.

לגבי להזיק לעיתון עם תמונות לא צנועות עיין כאן וכאן.