סיפוח חלל למחסן כשאין לשאר השכנים גישה

בבית משותף במקום החניה יש מחסנים לכל הדיורים, ומול המחסן יש חלל פנאי ובעל המחסן רוצה לפרוץ הקיר מול מחסנו כי הוא בעל המצר ורק שכן אחד גם יש לו כניסה להחלל הלזה אבל הוא לא גר בהדירה שלו רק הוא משכירו ולא ידע מהמחסן, והשאלה הוא שאר השכינים שבבנין מה שייכת יש להם להמקום הפנוי כי הלא אין להם כניסה להמחסן וגם האם מותר לו לפרוץ הקיר ולהשתמש בהמחסן? וגם שאלה מה עם השכן מול המחסן מה קשר יש לו בהמחסן.

תשובה:

שלום רב,

בעל המחסן זקוק לרשות כל השכנים כדי לספח את החלל למחסן.

מקורות:

החלל הוא רכוש משותף ובבעלות כל השכנים יחד. אם היינו מתייחסים לפריצה לחלל כשימוש בלבד היה מקום להתיר לפרוץ בטענה ששותף יכול להשתמש בחצר המשותף כל עוד שאינו מזיק לשאר השותפים. אבל למעשה מתייחסים לבניה קבועה כנטילת שטח של השותפים לעצמו ויש צורך להסכמת כל השותפים. עיין עלון המשפט גליון 24 עמוד ד, גליון 28 עמוד ה וגליון 37 עמוד 5.