חימום אוכל במיקרוגל שלא הוכשר

שכחתי להכשיר את המיקרוגל וחיממתי בו היום יד ניסן בשעה 14:00 אוכל בכלי פסח – מה דין הכלים, האוכל?

תשובה:

התשובה לכך תלויה בפרטי המקרה: האם המיקרוגל נקי, האם הצלחת נקייה, האם האוכל העלה אדים, וכך הלאה. כיון שהמיקרוגל לא נוקה והוכשר לפני פסח, מן הראוי להחמיר בנוגע לאוכל, אם כי ניתן להקל במקום צורך והפסד; בנוגע לכלי, הדבר תלוי בנסיבות, ובאופן כללי אם הצלחת שעליה היה מונח הייתה נקייה, אפשר להקל ולהמשיך להשתמש לפסח.

מקורות: לפי מנהג אשכנז (רמ"א, או"ח תמז, י) יש להחמיר אפילו בטעם פגום, אך יש מקום להקל בכך, כמו שכתב במ"ב (תמז, צח). מנהג ספרדים הרווח כדעת שו"ע להקל בטעם פגום, ולכן במקרים רבים יהיה מקום להקל בין בנוגע לאוכל ובין בנוגע לכלי. אולם, הכל תלוי בנסיבות המקרה.