השלכת הפתיתים של בדיקת חמץ לפח לפני פסח

אנחנו יוצאים מהיום בלילה (אחרי בדיקת חמץ) מהבית ונוסעים לעיר אחרת לחגוג שם את חג ראשון.
האם מותר לזרוק לפח את עשרת הפתיתים לפני שנסע או שעלינו לתת למשהו שישרוף אותם עבורינו?
תודה וחג שמח

תשובה

צריך לשרוף את החמץ ומצוה מן המובחר לקחת איתכם את החמץ בשקית ולשרוף את זה במקום שאתם נוסעים אליו, ואם הדבר קשה לך תמני שליח שישרוף את זה בשבילך בשריפת החמץ.

מקורות

עיין בשו"ע או"ח סימן תמ"ה שמבואר שמצות ביעור חמץ הוא ששורפו או פוררו וזורקו לרוח או זורקו לים וכו' וכתב הרמ"א שהמנהג לשורפו, ומה שעדיף לשרוף בעצמך ולא ע"י שליח היינו משום שהדין הוא בכל מקום שמצווה בו יותר מבשלוחו, אמנם אם אינו יכול שורפו ע"י שליח.