השתתפות בחתונת בן משפחה חילוני

שלום כבוד הרב

אני מכיר את ההלכות לגבי השתתפות באירוע כאשר הצניעות שם כפי שאנו יודעים באירועים של שאינם שומרים תורה ומצוות

אחי עתיד להתחתן ב"ה בעוד מספר חדשים ואיני יודע כיתד לנהוג (החתונה כמנהג החילוניים מלבד כשרות מהדרין שאחי דורש בשבילי כנראה)
אנחנו ב"ה בתשובה ורוצים גם לשמור על ההלכה באופן מלא אך כמובן לא רוצה לצער את אחי שאני אוהב אהבת נפש
וודאי שלא לגרום לחילול השם
מה הרב ממליץ?

תשובה:

תוכל להיות בחופה, ולברך היטב ובחמימות את אחיך, ולתת מתנה יפה, כדי שירגיש טוב.

ובסעודה אם היא מעורבת, להסתובב בחוץ יותר, ולא לאכול עם נשים אחרות.

לגבי הריקודים  – אם תוכל להשאר ולהשפיע שלא יהיו מעורבים כדאי. ואם אינך יכול להשפיע – עדיף ללכת משם.

הרב אליהו בר שלום