דיני אבילות בשבעה, לנכד שאומר קדיש על סבתו

1.כבוד הרב אני נמצא כרגע בשבעה על סבתא ולקחתי על עצמי שאני יאמר את הקדיש במשך שנה שלמה מכיוון שלילדיה קשה להגיד והם לא יכולים..כיצד עלי לנהוג האם כמתאבל על אימו או שלא חובה עלי להתאבל בכלל..כי אני כבר מיום ראשון לא התקלחתי ומנסה על לשמור על דיני האבלות כמה שיותר.
2.רציתי גם לדעת אם מותר לי להתחיל בשבוע של השבעה בניקיונות של פסח?.
3.והאם מותר לי לקנות בגדים חדשים ולהסתפר לקראת ערב חג פסח וכל זה אחרי השבעה ביום שני. ראשון מסתיימת השבעה וביום שני לעשות את כל זה.

תשובה:

אין שום דיני אבילות על נכד גם אם אומר קדיש על הנפטר, ולכן מותר לנקות ולעבוד ולקנות בגדים ולהסתפר כמו כל אדם אחר.

לגבי רחצה, האשכנזים נהגו שאם אחד משבעת הקרובים של האדם הוא אבל, נהגו שלא להתרחץ עד שבת של השבעה, והספרדים לא נהגו חומרא זו.

שיהיה רק בשמחות.