חיוב הבעל במצוות עונה

שלום רציתי לשאול מבחינת הלכה אני ובעלי נשואים כבר עשר שנים אנחנו אוהבים אבל רציתי לדעת בלילה שאני טובלת בעלי פשוט מתעלם ממני ולרוב נימצא איתי אולי פעם בחודש רציתי לדעת יש חובה על הבעל להתיחד עם אישתו ?

תשובה:

שלום לך.

את מתארת מצב שהוא בלתי נסבל, ולא מתקבל על הדעת.

"נשואים כבר עשר שנים, אנחנו אוהבים" זה מצד אחד, ומצד שני "בעלי פשוט מתעלם ממני" האם לדעתך שני האמירות מסתדרות?

ואולי נכון יותר לכתוב נראה כלפי חוץ ומשחקים את משחק האוהבים, ואני אפילו מפוחדת מלשוחח עם בעלי על עניין כל כך מהותי בחיים כמו מצוות עונה.

כן! זה חיוב גמור של הבעל לאשתו. וכפי שהפסוק אומר "שארה כסותה ועונתה לא יגרע".

אמנם אינני בא כאן לנקוט צד ביניכם ולומר שבעלך לא מתנהג בסדר משום שחסרים לנו גם פרטים נוספים להבנת התמונה באופן מושלם.

כגון: האם תמיד הוא היה כך? אם לא, מה קרה שהביא אותו להתנהגותו הנוכחית? ואם מאז ומתמיד הוא היה כזה, מה קרה לך כעת, שאת פונה לברר האם הוא חייב בזה? והאם זה בסדר שכך היא ההנהגה ביניכם?

האמת היא שכדאי אולי גם שאתייחס לעצם דברייך:

כי העובדה שגבר לא מתעניין באשתו יכולה להיות שייכת למספר תחומים שכדאי ומומלץ לבודקם.

יתכן (ולצערי, זה לא מאד נדיר) שאין לו כלל משיכה לנשים… יתכן גם שקיים אצלו איזה שהוא קושי רגשי עמוק עם כל נושא חיי האישות, וזה תוקע אותו ומונע ממנו להיות שם. יתכן גם ויש לו קושי פיזיולוגי או בעיית מיקוד חושי והוא יודע שזה גורם לו קושי מסויים בתפקוד, וכתוצאה מזה הוא מרגיש שהביטחון העצמי שלו נפגע מכך, ולכן הוא מתנזר מכל הנושא.

מה שברור, הנכם נמצאים במקום מאד בעייתי בזוגיות ובקשר שלכם, כדאי לכם לפנות לגורם מקצועי שיעזור לכם לצאת מהסבך אליו נכנסתם, ולמצוא את הדרך הנכונה לחיים.

מאחל ומקווה בשבילכם את כל הטוב.

הרב יהודה ליב אוירבך

אחראי ומנהל המוקד הטלפוני של ארגון "בינת הלב"

מפקח ארצי של ארגון "מרכז החינוך"

טל. 02.6587003

נייד. 052.7643333

פקס. 02.6587006

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אדם יכול לחשוב כך כשהוא למד את ההלכות ויש לו על מה להסתמך. אדם שלא למד הלכות המחשבה שלו בענייני הלכה אינן רלוונטיות.