הכשרת כיור לפסח

יש לנו כיור במטבח שמיוצר על פי טכנולוגיה מתקדמת תוך שימוש בחומרי גלם מתקדמים ובסיסם ה- A.T.H והפולילייט
במפעל הטכנאי אמר לנו לשייף את הכיור בנייר לטש מס 0 ואז מתקלפת שכבה דקה ואח"כ למרוח וקס ואפשר להשתמש בו בפסח .הכיור הוא תוצרת ישראל מחברת אומגה.

מה דעת הרב?

תשובה:

אינני יודע ממה עשוי חומר הכיור הזה, ואם זה חרס או לא, ולכן אם זה חרס אין זה הדרך הראויה להוציאו מחשש חמץ [בפרט לא לאשכנזים] ולכן חוץ ממה שכדאי לעשות את הפעולה הנ"ל יש להניח כיור מפלסטיק בתוך בכיור ולהניח בו את הכלים של פסח, אמנם לספרדים יש להקל שדי בפעולה הנ"ל לצורך פסח.

מקורות:

ראה בארוכה בזה בשו"תת אור לציון (ח"ג פרק י עמ' קכד-קכה) בחילוק שבזה בין האשכנזים לספרדים בנידון כלי המטבח החרסיים, אם כי יש להעיר על דבריו שם שדן רק לגבי שפיכת דייסא רותחת, אולם הרי פעמים רבות מערים אטריות רותחות וזה נחשב לדבר גוש שכתבו הפוסקים שיש להחמיר שדינו ככלי ראשון, וביותר שאף לדעות שנחשב כלי שני זה דווקא כשהונח על מקום קר, אולם בכיור שפעמים מערים אטריות רותחות וקודם לכן עירו מים חמים של האטריות והמקום נעשה חם מחמת כן יש לומר שאף לד' המקילים נחשב לכלי ראשון ובולע בכולו ולא יועיל לו קליפה, אמנם לד' השו"ע שהולכים אחרי "רוב תשמישו" אין נפ"מ כ"כ כיון רוב תשמישיו של הכיור הוא בקרים או בכלי שני ובפרט בסוג כיור הנ"ל שהפעולה היא קליפה, אולם לאשכנזים אין להקל בזה כיון שלא הולכים אחרי רוב תשמישו עי' שו"ע סי' תנא סעיף ו' בדעת השו"ע והרמ"א שם.