איסוף צעצועים ושטיפת כלים בשבת ביום

שלום כבוד הרב

האם מותר לאסוף ולסדר צעצועים של הילדים בשבת?
האם יש כאן בורר
והאם מכין מקודש לחול

שאלה שניה האם מותר לשטוף צלחות של סעודה שניה על אף שסעודה שלישית היא פרווה או אפילו חלבית, כדי שיהיה הכיור נקי ומכובד יותר לכבוד השבת
או שיש כאן משום מכין מקודש לחול ואסור?

תשובה:

מותר לאסוף הצעצועים הפזורים, אבל אסור למיינם כל מין בנפרד- משום איסור בורר.

אם יודע בוודאות שלא ישתמש בשום צלחת-אסור לשטוף אותן, אבל כוסות שתיה- מותר לשטוף כיון שבזה יש אפשרות שכן ישתמש.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני יודעת שכששוטפים כלים מותר כל פעם שלוקחים סכו"ם ושוטפים לשים אותו במקומו. סכין במקום של הסכינים, כפית במקום של הכפיות וכן הלאה. וכך יוצא שזה מתמיין.
    שאלתי – האם מותר אותו דבר בצעצועים? כלומר אני לוקחת בצורה אקראית,מתוך כל חלקי הצעצועים שהתפזרו, חלק אחד ומניחה בקופסא שלו.

  2. רק אם את משחקת באותו דבר שנטלת… הרעיון הוא שלוקחים את הסכין לצורך הרחיצה ולא למיון, ואחרי שרוחצים שמים במקום, אבל סתם לקחת ולשים ודאי לא.