קדימה בצדקה, בן דוד תלמיד חכם ואח שעדיין אינו שותו"מ

שלום וברכה יש לי 1000 שקל בחודש שאני יכול לתרום ואני מתלבט בין אח שיש לו בעיות כספים גדולה ולא שומר תורה ומיצוות ורק התחיל להניח תפלין אבל אולי זה יכול להעזור לו לא להיתמוטט.
ויש לי בן דוד שהוא לומד תורה כל היום והרב שלו אמר לו שאם בקרוב לא יסתדר לו הכספים הוא שולח אותו לעבוד בשביל לקיים את משפחתו. יש לו אישה ושני ילדים הוא חזר בתשובה לפני 10 שנים ומאז הוא רק בכוללים ואז אולי ה1000 שקל לחודש יעזור לו.

תשובה:

שלום רב,

עדיף שתחלק בין שניהם, לכל אחד 500 שקל.

תזכה למצוות ובזכות הצדקה תשרה הברכה במעשה ידיך ויהיה לך בהרחבה שתוכל לתת לכל אחד מהם כל צרכיו.

מקורות:

נחלקו הפוסקים אם יש להקדים קרובים שאינם תלמידי חכמים לתלמידי חכמים שאינם קרובים. עיין עלון המשפט גליון 26 דין 5. אמנם רוב הפוסקים סבורים שיש להקדים קרובים, אבל לגבי אדם שאינו שומר תורה יש להסתפק ועיין חזון איש יו"ד סוף סי' א, ומצד שני אולי נוכל לקרבו יותר, לכן עדיף לחלק בין שניהם. ועיין עלון המשפט גליון 27 עמוד ג.