הכנסת חמץ לבית יהודי ע"י פועלים נכרים

בוקר טוב

אני משכיר וילה של כמה קומות, בקומה הראשונה זה משרד שבו הולכים לעבוד גוים בחול המועד העם גם שם אני צריך לבדוק מחמץ ואם הם יכולים להביא חמץ לשם

תשובה:

כפי שאני מבין משאלתך כנראה כוונתך שהנך "שוכר" דירה, [שוכר זה ששוכרים מאחרים לצורכי עצמך, ומשכיר שהנך נותן לאחרים להשתמש בדבר שלך תמורת תשלום].

אם אתה מחויב לתת להם ארוחות או אוכל [על פי הסכם השכר שביניכם] אין לתת להם להביא עמם חמץ.

אולם אם אינך מחויב לתת להם אוכל [אפילו אם לפעמים אתה מביא או משלם על כך] מותר להם להביא את האוכל שלהם אפילו הוא חמץ ולאוכלו במשרד.

כמובן יש להקפיד מאד שלא להשתמש במקום שאוכלים שם לצורכי ארוחתך, או לאכל יחד עמם באותו שולחן כשהם אוכלים, ויש לנקות היטב את המקום לאחר שהם אכלו אם אתה רוצה להשתמש במקום הזה לעצמך.

חג כשר ושמח!

מקורות:

שו"ע או"ח סי' תמ סעיף ג, ושו"ע הרב שם, ומשנ"ב ס"ק יז ויח, ושער הציון ס"ק ל.