לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שימוש לפסח בתנור המנקה עצמו

ברשותנו תנור פירוליטי כלומר שיש אפשרות להפעיל אותו בחום של כחמש מאות מעלות לצורך ניקוי (מעל400 מעלות כל החומרים האורגנים נשרפים) למשך שעתיים האם פעולה שכזאת מכשירה את התנור לפסח והאם יש הבדל בין שימוש בערב פסח לבין חג הפסח עצמו.

תשובה:

תנור כזה מכשיר את עצמו גם לפסח [יש לזה דין של ליבון], ולכן מותר להשתמש בזה בפסח לאחר ניקויו באופן הנכתב בנוסח השאלה.