גירושין פיקטיביים

לכבוד הרב
המצב שלנו הכלכלי מאוד לא טוב אנחנו חוזרים בתשובה הציעו לי להתגרש פקטיבי כדי לשנות את המצב האם כדאי לי לעשות את זה?

תשובה:

ובכן התשובה לא יכולה להיות יותר ברורה: לא.

כאשר נישאים שלא במסגרת הרבנות, ואין רישום רשמי שהאשה נשואה, אין מי שיגן על זכויותיה. פעמים רבות אנו רואים שבמשך השנים מחלחלת בליבו של הבעל הידיעה שכיון שבלאו הכי אשתו אינה רשומה בשום מקום כנשואה, הוא יכול להתעלל בה ולשולחה לנפשה בלי שום זכויות, וכבר נשים רבות מאוד שהיו 'חכמות' סבלו מכך אח"כ, ובאו לבכות על שלא שמעו לעצה.

אגב ובנוסף: דבר זה הוא עבירה על החוק האזרחי, ודינו "ששה חודשים מאסר בפועל", לרב מסדר הקידושין, לאיש ולאשה, ולכל המסייע בדבר. לתשומת הלב. לפעמים לא נתפסים כשעוברים על החוק, אבל לפעמים – – –

אנא, להיות חכמים…..

הרב אליהו בר שלום

דיין ומו"צ שכ' רמת שלמה בעיה"ק ירושת"ו