שמות: עילאי, רואי , אלון ולישי

שלום יש לנו ברית היום לבן ואנחנו מתלבטים בין מס' שמות עילאי , רואי , אלון ולישי מעוניינים בחו"ד המהירה שמות ההורים ערן ורויטל.

תשובה:

לא הבנתי אם השם האחרון הא "לישי" או "ישי". אם הוא ישי, הוא השם הכי טוב. הוא שם בלשון הקודש, של אדם שחז"ל אמרו שהיה צדיק.

גם השמות האחרים טובים –  עילאי, הוא שם ארמי של אחד האמוראים הקדושים. (בגמרא זה נכתב: אלעאי).

רואי – הוא אחד משמות השכינה, כמבואר בספרים על "באר לחי רואי".

אלון הוא שם עץ חזק, ומוזכר ג"כ בנביא.

מזל טוב

אליהו בר שלום

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. שלום כבוד הרב, לפני שבוע אחותי עשתה ברית לבנה הם התלבטו בין שני שמות אחת עומר ושני רועי ומוהל המליץ על שם רועי עכשיו יש לנו שאלה איך אנו כותבים את שם רועי או רואי כי מישהי בברית שאלה אותה איך הוא קרא לו אם אות א' או ע' האם יש הבדל גדול בין שני שמות ואיך אנו צריכים לרשום אותו ,ועוד שאלה שאלו אותה אם היא התעצה עם רב לגבי שם והאמת לא רצו לדעת האם השם מתאים לשמות של בני משפחה מה זה אומר ? לאחותי קוראים מרינה לבעלה עמי לבנותיה מעיין ונועה תודה מראש