לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הגדה של פסח

שלום לך כבוד הרב
מדוע אנו קוראים את ההגדה של פסח בליל הסדר?

תשובה:

קוראים את ה'הגדה של פסח' בשביל לקיים את מצוות היום של "והגדת לבנך". התורה מצווה עלינו לספר את סיפור יציאת מצרים בלילה הזה, ולהנחיל לדור הבא את נס יציאתנו ממצרים, ואת יסודות האמונה שקנינו בימים ההם, בזמן הזה.

ההגדה אמנם נכתבה לפני שנים רבות, אבל עלינו לקרוא אותה עם רוח חדשה מידי שנה בשנה, ולראות את עצמנו כאילו אנו כעת יצאנו ממצרים. הטקסט הוא טקסט תנאי, כמשניות ושאר טקסטים תנאיים, ויש בו עומק רב, כך שכל שנה אנו רואים הגדות עם פירושים וביאורים חדשים, וכל משפחה מספרת את ההגדה בסגנון שלה, ומייצרת את החוויה המשפחתית המיוחדת של ליל הסדר ויציאת מצרים.

יחד עם הסיפור של העבר, פונים אנו לעתיד, תוך תפילה שיחיש הקב"ה את גאולתנו השלמה, במהרה בימינו.