דרישה למנוע 'היזק ראיה' לחצר ולבית

אני גר ליד מפעל. לאחרונה ממש עשו בעלי המפעל פתח חיוצני בקומה השניה ומדרגות חיצוניות המובילות לאותו פתח (נוסף על מדרגות פנימיות שיש להם), כך שכל העולה במדרגות משקיף על חצרי ועל ביתי. שאלתי: האם זכותי לדרוש הסרת המדרגות וחסימת הפתח. או לחלופין כיסוי הרמטי של המדרגות שלא תהיה אפשרות להסתכל לכיוון השטח שלי. בתודה מראש.

תשובה:

שלום רב,

אם לפני זה לא היתה אפשרות להסתכל ועכשיו יש אפשרות, אתה יכול לדרוש להתקין מחיצה שתמנע להסתכל. אבל אם גם לפני זה היה ניתן להסתכל מחלונות או מהרחוב והמדרגות לא מוסיפות, אתה לא יכול לדרוש.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' קנד סעיפים ג-ד