להתקשר בשבת לתושבי הדרום

כבוד הרבנים שלום רב!
אבקש את פסקתכם בנושא.
עקב המצב הביטחוני בדרום, כאשר יורים טילים לעבר עירנו בשבת קודש האם מותר להתקשר לבני משפחה מקרבה ראשונה ולשאול לשלומם? יש לציין לאימי ולאחותי אין חדר מוגן בקרבתם.
כמו כן האם ניתן להתחבר לאינטרנט על מנת להתעדכן בנעשה?
יש לציין שאנו שומעים את קולות הנפץ בצורה ברורה. אנו בחרדה גדולה למתרחש ולגורל קורבנו.

בברכה

תשובה:

להתקשר בשבת אפשר רק אם יש תועלת לצורך פיקוח נפש, אך בשביל "להתעדכן" אין בזה כלל תועלת לפיקוח נפש, והלא יש שם מספיק אנשי הצלה וצבא, ומדוע לחלל שבת רק בשביל כביכול להיות רגועים, ובוודאי בזכות שמירת השבת יעזור ה' שלא יאונה לאף אחד מישראל כל רע.