לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

חזקת חמץ בבית שומר מסורת

שלום רב
הורי הינם שומרי מסורת, ובפסח הם נוהגים לא לאכול חמץ גמור, אך בדברים שיכולים להיות בחזקת חמץ כגון תבלינים ריבה וכו' הם אינם מקפידים. שאלתי היא אם הם ימכרו את כל החמץ שלהם האם עדיין נוכל לאכול אצלם במהלך השנה. כלומר ליתר דיוק שאלתי היא מה דינו של חזקת חמץ שעבר עליו הפסח. עלי לצייך שבמהלך השנה אימי מבשלת בסירים מיוחדים לנו אנו אוכלים בסכום המיוחד רק לנו.
בנוסף מענין אותי לדעת אם חמץ שעבר עליו הפסח הוא אסור אסור לעולמים?
בברכה
משה

תשובה:

א. חמץ שעבר עליו הפסח אסור עולמית ואסור אף למוכרו לגוי.

ב. דברים שאין בהם חמץ ממש רק חשש שמא נתערב בהם חמץ, אין להשתמש בהם בפסח, ויש למוכרם לנכרי לפני פסח, אולם אף אם לא מכרו אותם בדיעבד לא נאסרו.

מקורות:

א. שו"ע או"ח סי' תמח סעיף ג.

ב. שם סי' תמז סעיף יא.