גילוח תוך ל' לאבילות בערב פסח

אבי נפטר לפני שבועיים. אני לא התגלחתי מאז. 30 יום נגמר בחול המועד פסח. האם מותר לי להתגלח לפני ליל הסדר? (24 ימים)

תשובה:

לא, למנהג הספרדים מותר לגלח בתוך חול המועד אך לא בערב חג, ולמנהג האשכנזים יש להמתין לאחר המועד

כל זה דווקא כאשר האבילות היא על אב או אם, אך אבילות על שאר קרובים [אח/ות, בן/ת אשה] אפשר לגלח בערב חג.

מקורות:

שו"ע יו"ד סי' שפט ס"ד, ילקוט יוסף (אבילות סי' מב סעיף כג) חיים וחסד (פנחסי, פי"ז ס"ד), דברי סופרים (קיצור ה' אבילות פרק נא סעיף סג).