כלים חד פעמיים בשבת

כבוד הרב
שלום וברכה

האם ראוי להשתמש בכלים חד פעמיים ביום שבת וביום חג?
יש לציין השימוש בכלים אילו מקל על רעיתי ופותר דאגה בנוגע לעיניין סחיטה של הסקוטש בניקוי הכלים.

תשובה:

לכתחילה ודאי ראוי לייחד כלים חשובים לשבת, אולם כשהדבר נצרך אפשר להשתמש בכלים חד פעמים ועדיף לקחת את הכלים המיוחדים יותר.

מקורות:

כיון שכלים חד פעמיים הם לא כלים חשובים, עדיף כמובן להשתמש בכלים חשובים לכבוד שבת המלכה, ועל דרך שאמרו חז"ל לגבי בגדי השבת, אולם כיון שהדבר לא מפורש ממש אין זה איסור אלא דרך הנהגה ולכן כאשר הדבר נצרך יש להקל, שוב ראיתי כדברינו בחוט שני (להגר"נ קרליץ, שבת ח"א פרק א ס"א עמ' מג), וכ"כ בשו"ת אבן ישראל (להגר"י פישר ח"ט סי' ז) ועי' עוד בארוכה בזה בשו"ת משנת יוסף (להגר"י ליברמן ח"ה סי' סד).

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מומלץ ביותר משום שמחת יום טוב [בביתי הנהגנו כך כל שבת וחול…]. קשה לאשה לרחוץ ערימות כלים אחרי כל העמל של ההכנה לחג.