לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

חמץ שנפסל מאכילת אדם האכלתו לבע"ח

כבוד הרב שליט"א
.1 ע"פ השו"ע סימן תמ"ב הלכה ד' – כל מה שלא ראוי לאדם וכו' מותר לקיימו בפסח ומוסיף המנ"ב ומותר בהנאה
2. ולהרמב"ם כתוב שמאכל שלא ראוי לאדם מותר לקיימו ואסור לאוכלו
האם לפי זה מותר לתת לבהמות ולדגים מה שלא ראוי לאדם ?
תודה מראש ופסח כשר ושמח

תשובה:

לא. חמץ שנפסל מאכילת אדם ולא נפסל מאכילת כלב אסור לקיימו בפסח וחייבים לבער את זה לפני פסח, ובוודאי שאסור להאכילו לבע"ח ודגים.

אף דעת הרמב"ם כן וכמבואר בדבריו (הל' חמץ ומחה פרק ד הלכה י-יא.

מה שמדובר בסי' תמב סעיף ד מדובר על חמץ שאינו ראוי לאכילת אדם שנתערב בדבר שאינו חמץ ובזה יש קולא שמותר בהנאה ואסור באכילה, אולם דבר שהוא בעצמו אינו ראוי לאכילת אדם ולא נפסל מאכילת כלב חייבים לבער אותו קודם הפסח וכמו שמבואר שם בסעיף ט ובמשנה ברורה שם