נוסח הברכות הבוקר לאשה

שלום לכם!
אני בחורה חילונית מאמינה שמתפללת כל בוקר את ברכות השחר, העיניין הוא שבכל סידור ברכות השחר הן בנוסח שונה ואני לא יודעת מה אני אמורה לקרוא ומה לא ולפעמים אני קוראת הכל, כגון- אדון עולם… "מה טובו אוהליך יעקב …" יגדל ה´ חי וישתבח…"אלו דברים שאין להם שיעור…"אני יודעת שהנוסח הוא קצר יותר , אבל לא ממש יודעת מהו הנוסח הנכון והייתי שמחה לדעת מה כדאי לקרוא כל יום בברכות השחר, לעיתים אני מוסיפה גם את תפילת שמונה עשרה ואני מסיימת בפיטום ההקטורת אחרי קריאת שמע.
תודה ויום טוב!

תשובה:

הדברים העיקריים שצריך לומר הם ברכות התורה וברכות השחר, וקריאת שמע, ויש להשתדל מאד גם להתפלל תפילת שמונה עשרה.

[כאשר ישנה אפשרות לא מן הנמנע להוסיף גם פסוקי דזמרא, ושאר הדברים שלפניה וכגון אדון עולם ומה טובו או שללאחר תפילת שמונה עשרה, פיטום הקטורת וכד'].

"ברכה" נחשבת לכל פיסקה שמתחילה או מסיימת במילת "ברוך אתה ה'".