בישול עכו"ם בבטטות הנמכרות בעגלות רחוב בסין

בוקר טוב ברחבות פה בסין יש עגלות שעליהן יש כמו חביות ובתוכן יש רשתות וגחלים למטה, בחום מאוד גבוה, ומכניסים לשם בטטות. שאלתי היא האם זה נחשב בישול גויים? החביות האלו שייכות לאנשים מאוד עניים ואף פעם לא ראיתי שהם מכניסים משהו אחר בפנים אבל אולי בלילה כשהם הולכים אולי הם מכניסים שם בשר או כל מיני דברים אחרים לא כשרים.
השאלה אם זה יכול להטריף את הבטטות וגם אם אני בכלל צריך לחשוש לזה כי אף פעם לא ראיתי משהו אחר בפנים (למרות שהם עניים ויש סיכוי שהם מכניסים בזה גם דברים אחרים)

תשובה:

א.      בטטה היא מוצר שאינו נאכל חי, ויש עליה דין בישולי עכו"ם. יש לזכור כי בטטה היא מעדן של ממש אף בתבשילים המוגשים במקומות יוקרתיים. ולכן יש להיזהר מלאוכלם משום בישולי עכו"ם.

ב.      אין חשש לשימוש של משהו "בפנים" במקום הגחלים, אך על הרשתות בהחלט לכאורה יש לחשוש.

ג.       לכאורה הדרך היחידה שלך, היא לעטוף את המוצר לחלוטין בעטיפה של נייר כסף , ולהניח בעצמך על הרשת.