לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

אשה שלא שמעה פרשת זכור

שלום!

בדיעבד שמעתי שגם אישה צריכה לשמוע את הפסוקים של פרשת זכור. לא הייתי בבית הכנסת באותה שבת. האם עליי לעשות משהו עכשיו כדי לצאת ידי חובה?
תודה מראש!
מרים.

תשובה:

כיון שדעת כמה מהפוסקים שאשה פטורה משמיעת פרשת זכור, אין צורך לעשות שום דבר כעת, ותחכי לשנה הבאה.

מקורות:

בעיקר חובת נשים בפרשת זכור דעת רבים מהפוסקים שאין חיוב לנשים לשמוע אם כי נהגו וקיבלו על עצמם לשמוע פרשת זכור עי' בארוכה בזה בשו"ת יביע אומר (ח"ח או"ח סי' נד) ועל כן בדיעבד אין חובה לבוא בפרשת כי תצא לשמוע אלא תשמע בשנה הבאה

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. אני חושב שיש פה מכשול. משום שלפי הרבה פוסקים חובת זכירת מעשה עמלק היא לא חובה דווקא בקריאת התורה ולכן יש להורות לה לקרוא לבד.