לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

אם ובנה אם נחשבים כשני אביונים או אחד

שלום רב ותודה על המענה אך ישנה שאלה לגבי שאלתי הקודמת ועל כן אחזור על השאלה:
א. האם בחור אשר אמור לעבור ניתוח לב פתוח ואינו עובד שנים היות ואימו חולת כליות ועוברת דיאליזה 3 ימים בשבוע נחשב לאביון (על אף שהוא מקבל מביטוח לאומי קצבה כל שהיא) אמו נזקקה לניתוח שעלותו 10,000 ש"ח והוא קיבל הלוואה מגמ"ח אך מתקשה להחזיר ההלוואה.
התשובה שקיבלתי הייתה כן.
השאלה החדשה היא האם ניתן להעביר את 2 המתנות לו ולאימו כך שיהיה זה בבחינת 2 מתנות ל 2 אביונים או שהיות והיא אמו אז זה לא נחשב?

בתודה על המענה המהיר.

תשובה:

אכן הם נחשבים לשני אביונים, כיון שאין האם חייבת לפרנס את בנה ואין הבן חייב לפרנס את אמו.