עבודת תיווך משותפת גררה בעקבותיה עסקה שנגמרה על ידי מתווך אחד

בענין תיווך

יש לי קשר עם הרבה מתווכים, וכל עיסקה לגופה אני מתחלק עם מי שקשור לעיסקה.
באחת הפגישות עם לקוח, באתי עם אחד המתווכים שאני עובד, לשכנע את הלקוח להשקיע בעסקה מסוימת. הלקוח טען שכרגע מגייס בעצמו כספים לעיסקה שנכנס בה ולכן אינו יכול להשקיע, ובזה תמה הפגישה.

תוך כדי הדיבורים מענין לענין נודע לנו על עיסקה שאותו לקוח מחפש משקיעים.

לאחר כשבועיים נפל לי רעיון על משקיע שאני בקשר איתו, ופניתי אליו להציע שישקיע אצל אותו משקיע.

השאלה היא האם יש כאן סיבה כלשהיא לומר שיש לתת לאותו מתווך שהתלווה אלי לפגישה חלק מדמי התיווך, על סמך שהיה אתי ושמע על כך יחד?

תשובה:

שלום רב,

אינני יודע פרטי ההסכם שיש לך עם אותו מתווך. אבל בפשטות לא מגיע לו דמי תיווך.

העסקה שבשבילה עבדת יחד איתו לא יצאה לפועל. מה שיצאה לפועל היא עסקה שונה לגמרי, עסקה שבה אותו לקוח הופך ממשקיע למחפש משקיעים, ובאותה עסקה עשית את כל העבודה לבד ללא התערבותו של המתווך האחר. העובדה שבמקרה שמעתם יחד שהלקוח מחפש משקיעים לא עושה אתכם כשותפים בתיווך לעסקאות שיצאו מזה.