לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הכשרת סיר חדש לפסח

כיצד מכשירים סיר חדש תוצרת חוץ לפסח (הסיר מיועד להכנת צ'יפס)

תשובה:

הכשרת כלים חדשים לפסח הינו מנהג של "חומרא" ולכן במקרה והדבר קל לעשותו יש להכשירו ככל כלים שמכשירים אותם [במקומות שמכשירים את הכלים יש דוד של "כלים חדשים"] , אך אם ישנה בעיה יש מקום להקל לפי הכללים הבאים אם הסיר הוא סיר חשמלי, יש לבשל בו מים פעם אחת ולאחר שהמים יבעבעו יש לשופכם ולהניח שם מים קרים, אם אי אפשר להניח שם מים ולחמם ורק שמן אפשר לבשל בהם פעם אחת שמן ולשפוך אותו [אפשר להשתמש עם השמן לאחר ההגעלה פני פסח לדברים אחרים, כיון שעיקר ההגעלה היא להוציא חשש חמץ שאולי יש בסיר].

כמו כן יש לציין שאם הסיר הוא תוצרת חו"ל כיון שנעשה במפעל של גויים יש להטבילו לאחר הגעלתו.

יש להדגיש שכל ההוראות דלעיל הם רק במקרה של סיר חדש, בסיר ישן שהשתמשו בו לחמץ ישנם הלכות אחרות משום שהחיוב הגעלה בהם הוא מעיקר הדין.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. שלום,
    אם לא ידעתי את הדין הנ"ל ואני כן רוצה להחמיר בעניין ובשנתיים האחרונות השתמשתי בכלים לפסח בלי הגעלה, האם אני צריך להגעיל את הכלים מחדש?
    תודה.

  2. אין צורך. בלאו הכי מעיקר הדין כיום אין בהם חומרים אסורים, וממילא לא צריך לחשוש בחומרא רחוקה כל כך שמא אחר כל הבישולים עוד נותר בהם בליעת איסור.