הסרת כישוף

איך מסירים כישוף

תשובה:

יש לומר את "פיטום הקטורת" וכדאי להקפיד לומר לפני תפילת שחרית ולאחריה ולפני תפילת מנחה, יותר מכך אין צורך בפרט בזמנינו שקרוב לזמן הגאולה כוחות הטומאה חלשים, ומשום כך נתבטל ענין הכישוף בפרט בארץ ישראל, משום כך אין לחשוש לכישופים.

מקורות:

כחה של אמירת "פיטום הקטורת" לבטל מיני כישוף כמבואר בזוהר הק' (זוה"ח דף סז:), ובספר חסד לאברהם (מעין ב – נהר מו) ראה שם בארוכה בהסבר הדבר.

מהר"י חגיז בספרו עץ החיים (הובא גם בתפארת ישראל מס' סנהדרין פ"ז מ"ז, בועז, ס"ק ג) "דעתה, קרוב לאחרית הימים שיתפשט האור האלוהית על כל בשר, וראו כל בשר כי אין עוד מלבדו, לכן האור הזה כבר הבקיע ומאיר ובא, והטומאה כליל תחלוף, וכבר גער ה' בשטן ונתבטלו כוחות הטומאה אלו, וכל בעלי אומניות באלו יבש ידם, הכל סר יחדיו נאלחו, ואין גם אחד אשר כח בידו לכשף או לנשף,והאמונה באלה ובכח הכישוף כעת, לא תקונן רק במוחי השוטים והתינוקות