מגבונים לחים בשבת

שלום עליכם
שאלתי שימוש במגבונים בשבת למבוגר שסובל מריגישות בגב ובימות החול משתמש בבידן שמכוון למים פושרים וכך שוטף עצמו
ולכן המגבונים מהווים תחליף וכידוע שכיום חובה לשטוף אחרת תפילתו בספק נא פסיקתכם ושכרכם רב משמיא.

תשובה:

כיון ששימוש במגבונים לחים הוא מחלוקת בין פוסקי הדור, לכן מן הראוי להשתמש במים עם היד, ולנגב עם ניר לאחר מכן, במקרה שהאדם הוא איסטניס מאד ואינו יכול לנגב כך, המיקל יש לו על מי לסמוך, ומן הראוי לסחוט את המגבונים מערב שבת, ולהשאיר אותם בתוך שקית שהלחות לא תצא מהם, ובשבת להשתמש בהם כיון שבמצב כזה הם כבר לא "טופח על מנת להטפיח".

מקורות:

לגבי שימוש במגבונים לחים כידוע דעת רבים מהפוסקים להחמיר בזה ואף הגר"ש ואזנר שהקיל בתחילה כתב להחמיר בזה, לעומת זאת יש מהפוסקים שהקילו בזה וכן דעת הגאון רבי אשר וייס שליט"א [יש תח"י מכתב ממנו שמקיל בזה] וכן דעת עוד מרבני הדור, משום כך במקום הצורך המיקל יש לו על מי לסמוך.

הצטרף לדיון

תגובה 1