תענית בכורות

תענית בכורות מי חייב לצום? איך אפשר להיפטר מהצום? האם חייב לגמור מסכת?

תשובה:

כל בכור לאמו [בין כהן בין לוי ובין ישראל] חייב בתענית בכורות של ערב פסח, אם משתתפים בסעודת מצוה כגון ברית מילה או פדיון הבן נפטרים מהצום, כמו כן אם מסיימים מסכת מתלמוד בבלי או ירושלמי נפטרים מהצום, נהגו להקל שאף המשתתפים בסיום המסכת אפילו לא סיימו בעצמם שנפטרים מהצום, ולכתחילה יש לבכור אכול בסעודת או מהמגדנים שמחלקים בשעת הסיום.

מקורות:

שו"ע סי' תע ובמשנה ברורה שם, הליכות שלמה עמ' קפ.