הדלקת נרות בבית מלון וחולים

האם מותר לבני עדות אשכנז להדליק נרות שבת בברכה בלובי בבתי מלון או במסדרונות בבתי החולים. ואם התשובה היא לא איזה פתרונות קיימים?

תשובה:

לכתחילה יש להדליק דווקא במקום שאוכלים שם, ולכן אם אפשר להדליק בחדר אוכל עדיף להדליק שם, או לחילופין במקום שישנים שם, בדיעבד שאין מקום אחר יש להקל להדליק במסדרון כאשר המסדרון הוא גם מקום שמעבירים שם את האוכל.

מקורות:

ספר כבוד השבת (סעיף לב הלכה פו).