כתמים בזמן נטילת גלולות

שלום, יש לי שאלה בקשר לנידה…וזה די דחוף, אני לא יודעת אם אני טמאה כי היו לי כתמים חומים עדינים קטנם מאד יום אחד ואח"כ הם עברו, אני משתמשת בגלולות סרזט שאלו גלולות הנקה שכן עושות כתמים וכן שמעתי שיש היתרים לדברים מסוג זה, בינתיים אני ובעלי לא נוגעים אבל נראה לי שבכלל לא הייתי נידה…איך יודעים?

תשובה:

אם הכתמים הם על בגד תחתון בצבע לבן והם פחות מגודל של מטבע של שקל בערך, [כל אחד בפני עצמו,  אם זה כמה כתמים זה על יד זה אך הם אינם נוגעים זה בזה מחשיבים כל כתם בפני עצמו], אין חילוק אם זה אדום או חום, אולם אם הכתמים הם גדולים אם הצבע חום בהיר אין חשש, אולם בחום כהה יש להראות לרב כדי שיכריע אם יש בזה בעיה או לא, ועל בגד צבעוני אין בעיה אף בכתמים גדולים.

אם מדובר על כתמים על גבי עד בדיקה והכתם בצבע חום כהה יש להראות לרב.

בכל מקרה כדורי סרזט ידועים כעושים בעיות של כתמים, ולכן אם הכתמים ממשיכים ויש גם כתמים אדומים וגדולים, יש להתייעץ עם הרופאה להחליף את הכדורים [לידיעתי פרימולט נור אפשר לקחת גם בזמן הנקה], או לשנות את המינון של הכדור.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בכתם גדול כשלוש אצבעות נהגו מורי הוראה להורות שזה כבר לא כתם אלא ראייה ממש שאסורה. כמו כן רצף של כתמים כבר יש להתייחס אליו כוסת..