איסור אשת איש לפני קבלת הגט

אשה פרודה מעל שנה בהליכי גירושין ללא קשר אפילו לא טלפוני עם ה"בעל" מותרת על גבר אחר?.

תשובה:

אחת ההלכות הבסיסיות היא כי אשת איש נעשית על ידי "קידושין". אשת איש ניתרת רק על  ידי "גט" או מיתת המקדש.

ההלכה הנ"ל אינה קשורה בשום מאורע סביבתי או חיצוני: אף קידושין שנעשו מחוץ למסגרת 'חתונה', בלי שמלת כלה צלם ואולם, בלי לחשוב "שבאמת זה משהו רציני", אם הם עונים על  הגדרים בהלכה הקובעים מה הם קידושין, האשה הופכת להיות אשת איש, גם אם לא היתה חופה, חתונה, ושום קשר אחר כך, לא של אישות ואפילו לא של מגורים משותפים, רישום נישואין, או אפילו סתם טלפון.

מי שהיא אשת איש, היא אסורה לכל העולם כולו, גויים או יהודים, קרובי משפחה או רחוקים, באיסור חמור ונורא של גילוי עריות.

אילו היו קידושין והאשה הפכה להיות אשת איש, איסור נורא זה לא יתפוגג גם אם יש סכסוך ממושך עם הבעל, לא מדברים, לא מתגוררים יחד, לא אוהבים, לא יכולים לשוב להיות יחד, – כל זה אינו משנה את הסטאטוס של האשה: אשת איש – ניתרת "רק" באחד משני המצבים: או גט מרצון המגרש, או מות המקדש (או מות המתקדשת….).

אנא פני לביה"ד, והשתדלי לסיים את הגט במוקדם, ותוכלי לפתוח פרק חדש בחיים, בברכת הצלחה.

אליהו בר שלום

דיין ומו"צ שכ' רמת שלמה בעיה"ק ירושת"ו