עשיית אזכרה ועליה לקבר בשבת חול המועד

שלום כבוד הרב!!!

אבי נפטר בי"ט בניסן והאזכרה של שנתיים יוצא ביום 23.04.11 שזה יום שבת, רציתי לדעת מתי עושים את האזכרה של שנתיים? והואם מותר לעלות לבית העלמין ביום האזכרה מכיוון שמדובר שחודש ניסן וחול מועד?

תודה ויום טוב

תשובה:

בחול המועד לא עולים לבית הקברות, וצריך לעלות לקבר או לפני החג או לאחריו [בחודש ניסן עולים לקבר], עריכת האזכרה ולימוד משניות אפשר לעשות ביום השנה כאשר חל בחול המועד, אולם אין לערוך "הספד" אלא רק סעודה ולימוד משניות ודרשה בעניני החג וכד'.

במקרה דנן, שחל יום השנה ביום שבת, יש לערוך את האזכרה ביום חמישי בלילה.

מקורות:

גשר החיים פרק כט וילקוט יוסף (אבילות פרק מ סעיף כד-כה).