המתנה בין בשר לחלב לקטן

שלום וברכה.
רציתי לשאול בענין בשר וחלב, מאיזה גיל יש להקפיד על המתנה בין אכילת בשר וחלב, וכמה זמן יש להמתין אצל ילדים?

תשובה:

קטן ממש (דהיינו פחות מבן ג' שנים) אין צריך להמתין כלל לאחר אכילת בשר, וקטן פחות מבן ט' שנים מעיקר הדין אינו צריך להמתין יותר משעה, ויש שכתבו שאפילו בתוך שעה ובאותה סעודה מותר להאכיל לקטן גבינה, וכשעבר ט' שנים, יש להקל לו אם הוא זקוק לחלב לאחר שימתין לפחות שעה מאכילת הבשר.

המנהג שלא להאכיל מאכלי גבינה לקטן המבין (דהיינו מבן ו' שנים) עד ו' שעות  מאכילת הבשר, אלא אם יש צורך בדבר (כגון שצריך לילך לישון לצורך בריאותו בשעה מוקדמת). גם במקרה כזה, עדיף שלא לתת לקטן כזה, דברי מתיקה חלביים וכדו', ורק הצריך למאכלו, אך לאחר שכבר אכל גבינה אם היה זקוק לכך, מותר לתת לו גם ממתקים.

מקורות:

כאן סעיף לו -לז