קלף מעור בהמה שלא אוכלים מחמת מסורת

בענין אכילת בהמות ובעלי חיים מצינו בחכמת אדם (כלל לו ס"ק ו') שאנחנו לא אוכלים בהמות וחיות בלי מסורת (לא ידוע לי איך נוהגים למעשה) האם דין זה נאמר גם לענין קלף של תפילין ושאר סת"ם.

תודה מראש

תשובה:

הגם שהדין בקלף שצריך להיות "מן המותר בפיך" דהיינו מדבר שמותר לאכול מותר לעשות מזה קלף לספר תורה, אולם דבר שמעיקר הדין מותר לאכול ורק מחמירים משום שאין עליו מסורת יש להקל בזה., אם כי בוודאי עדיף לקחת מבהמות שנאכלות [מלבד זאת ידוע שעדיף עור בהמה שנשחטה מעור נבילה, כמבואר בפוסקים].

מקורות:

בפוסקים לא דנו לגבי דין בהמות שאין אוכלים אותם משום חוסר במסורת, ונראה מדבריהם דמעיקר הדין דינם כבהמות כשרות, אולם לא אוכלים אותם משום דין פרישות, וע"כ נראה דלגבי כתיבת ס"ת יש להקל, וכמדומני שבזמנו שהיה פולמוס בנידון של זן ה"סאבו -ז'אבו" הורו בזה גדולי הפוסקים שאין לחוש כלל לגבי הקלף אפילו למחמירים שלא לאוכלו.