שבועה להתחתן והצד השני מסרב

שלום כבוד הרב,
לפני כשנה וחצי נשבעתי בפני חברה שלי שאני יאהב אותה לנצח ושאנחנו נתחתן, השבועה באה מעומק הלב וברצינות מרובה למדי, קרה מה שקרה והיא עזבה אותי ושברה לי את הלב, ועד היום, שנה וחצי מאז, אני לא מצליח לפתוח דף חדש, מבלי לקום בבוקר ולא לחשוב עליה, האם יש הקשר לדברים ובמידה ויש, אוכל להתיר את השבועה הנוקשה הזאת ולהתחיל מחדש?

תשובה:

שלום רב,

השבועה אינה מחייבת אותך, מאחר שהיא החליטה לעזוב אותך ואתה היית מוכן להתחתן.

יש לקוות שלאחר שתדע שהשבועה לא מחייבת אותך תוכל להתנתק ממנה רגשית.

מקורות:

ברור שהשבועה היא רק אם היא תרצה להתחתן. עיין שו"ע יו"ד סי' רכח סעיף מג וסעיף מד . גם אם היינו מפרשים שהשבועה היא בכל מקרה, מכל מקום הרי במצב זה הגבר אנוס שאינו יכול להתחתן איתה בעל כרחה ושבועות אונסים מותרים עיי"ש סי' רלב סעיף יב.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. שלום לך.
    קשה לך מאד, קשה לך מהאכזבה שהיא עזבה אותך, וקשה לך עם השבועה שנשבעת.
    אבל הבה ונעשה סדר בין הדברים.
    את החלק ההלכתי כבר הכריע הרב שליט"א שהשבועה אינה מחייבת.
    אך עיקר הקושי שלך הוא קושי רגשי, וגם הוא מורכב משני החלקים שהזכרתי.
    אהבה נכזבת היא אחד הגורמים לתחושות דיכאון קשות אצל אנשים, ואצלך זה נמצא ביתר שאת וביתר תוקף, משום שהשבועה שנשבעת מעצימה את המשבר שהינך חש.
    אין ספק שהעבודה שאינך מצליח לפתוח דף חדש בחיים קשורה בהחלט למה שעברת ובעצם מה שאתה עובר.
    אל תהסס, גש לאדם מקצועי בתחום לקבלת עזרה, כי לא תוכל עשות זאת לבדך, אולם עם עזרה מתאימה עוד נכונו לך הרבה שנים יפות וטובות.
    בהצלחה רבה

    הרב יהודה ליב אוירבך
    אחראי ומנהל המוקד הטלפוני של ארגון "בינת הלב"
    מפקח ארצי של ארגון "מרכז החינוך"
    טל. 02.6587003
    נייד. 052.7643333
    פקס. 02.6587006