השבת דמי שדכנות כשהשידוך התבטל

שלום לכבוד הרב אני בחור מהדרום, ערכתי שידוך בין בני זוג, נקבע תאריך לחתונה ומספר ימים לפני החתונה הכלה ביטלה את החתונה, הורי הכלה פנו אלי להשיב את דמי השידוך. מה עלי לעשות?

תשובה:

שלום רב,

אינך צריך להשיב את הכסף.

מקורות:

שו"ע חו"מ סוף סי' קפה ועיין ש"ך וט"ז שם. בזמנינו המנהג לשלם בגמר השידוך ולכן לאחר שנגמר השידוך חל החיוב אף אם השידוך התבטל לאחר מכן. עיין עלון המשפט גליון 36 עמוד 8.