קיום מצות עונה לאור החשמל

ברצוני לשאול האם מותר לשמש לאור החשמל,השאלה הן מבחינה הלכתית והן מבחינת פרישות וחסידות

תשובה:

אסור לשמש לאור הנר או לאור החשמל, ואין חילוק בין תלמיד חכם לבין עם הארץ, והוא מעיקר הדין ולא פרישות או חסידות. [אף כשהתירו לת"ח לשמש ביום לא התירו אלא אם כן "מאפיל" בטליתו, דהיינו שעושה חושך בשעת מעשה ואף זה רק במקום הדחק ו"צורך גדול"], הדברים מפורשים בשו"ע או"ח סי' רמ סעיף יא ובפוסקים שם.