תחושות רוחניות חזקות והקושי להביאן לידי ביטוי מעשי

שלום, מאז ומתמיד יש לי רגש והתעלות רוחנית חזקים, זה יותר בתחושה ופחות במעשים, אני מרגישה שזה מתגבר ומאוד קשה לי להכיל לדוגמא- אני צופה במשהו מרגש תורני ולא מצליחה להפסיק לבכות מהתרגשות או שיש לי בעיה ואני לא מפסיקה לחשוב עליה ולבכות ויסורי מצפון או שאני מרגישה תחושות רוחניות כאילו אני מתחברת לנשמה וזה נורא מפחיד ואז אני מסיחה מהר את הדעת כדי לא לחוש את זה או שאני מצליחה להרגיש ולדעת בדיוק מה אנשים מרגישים או רוצים לומר ומאוד קשה לי לחוש את כל הדברים הללו זה גדול עלי מידי, אני רוצה להתקדם ברגש וברוחניות בהדרגה ובישוב הדעת ולא מתוך כזה עומס רגשי ובלבול ולכן אני פעמים רבות אפאטית ומתנתקת כי אין לי עוד כוח לחוש את כל התחושות הללו, מה לעשות?

תשובה:

שלום לך.

קראתי את דברייך שוב ושוב, ואני מרגיש שאני יושב לכתוב את הדברים בדחילו ורחימו, דהיינו מתוך פחד וחרדה.

בדברייך מתורים מצבים לא קלים לעמוד בהם, וכפי שאת כותבת את מעדיפה להתנתק מאשר לחוש את עוצמת הרגשות שאת חשה.

מה שמטריד אותי במקצת, אלו דברייך אודות החיבור לנשמה או קריאת מחשבותיו של הזולת.

אולם מבלי להתייחס לנקודות הנ"ל יכול אני לכתוב לך שהמציאות שאת מתארת יכולה להיות קשורה לכל מיני כיוונים, לדוגמא, אנשים שסובלים מהפרעת קשב וריכוז לעיתים תכופות נמצא אצלם גם חסר של וויסות רגשי, כלומר הווסת הטבעי שישנו אצל כל אדם לא נמצא אצלם ואז הם מרגישים את הדברים בעוצמות אחרות מאשר כל אדם.

לאור הנ"ל הייתי ממליץ לך לגשת בהקדם לייעוץ מקצועי בכדי לכוון נכון את המקור לעוצמתך הרגשית ולעזור לך להוריד את העוצמה למצב שתוכלי לחיות עם זה בשלום.

בהצלחה רבה.

הרב יהודה ליב אוירבך

אחראי ומנהל המוקד הטלפוני של ארגון "בינת הלב"

מפקח ארצי של ארגון "מרכז החינוך"

טל. 02.6587003

נייד. 052.7643333

פקס. 02.6587006