קצר בתקשורת רגשית בין בני זוג

שלום כבוד הרב לאחר החתונה גיליתי שאישתי אשה לא נקיה הן מבחינה הגיינית והן באחזקת הבית יש לציין שהכרתי אותה לא בשידוך ולא הכרתי את הצדדים האלה שבה להפך היא נתנה לי את ההרגשה שהיא אשה מאוד יסודית אבל לאחר החתונה זה השתנה וככל שחלף הזמן זה נעשה יותר ויותר גרוע לי זה מאוד מפריע וכשאני מנסה לדבר איתה על זה היא מגיבה בתקיפות יש לציין שגדלתי בבית עם אמא שהנקיון אצלה נמצא במקום הראשון וכך גם היא חינכה אותי אישתי טוענת שהיא צריכה עזרה ממני וכשאני לא עוזר לה קשה לה לתפקד אבל איך אני יכול כל הזמן לעזור לה אני עושה את המקסימום אני מבשל לשבת מנקה ברוב הזמן את המטבח אבל אני לא יכול להתעסק רק עם הבית כי קודם כל אני עובד עד שעה מאוחרת וגם את הזמן שיש לי אני רוצה לנצל לשיעור תורה עכשיו זה לא שהיא לא דוחפת אותי ללכת לשיעורים אבל אם אני לא עוזר לה פשוט הבית נראה ומריח לא טוב בלשון המעטה לי זה מאוד קשה וכבר נותן לי מחשבות לצאת מהקשר הזה כי הבית שלי זה הפרצוף שלי ושל אישתי אני לא יכול לארח ואני גם מתחיל להרתע מלקיים עם אישתי יחסי אישות ניסיתי לדבר אבל באמת שאין עם מי אני חושב שזה בא מהבית כי הבית שלה אף פעם לא היה מסודר ותמיד יש בו בלאגן אבל איך אפשר לשנות את זה אודה לרב אם יגיב על שאלתי בהקדם תודה וחג שמח

תשובה:

שלום לך.
אתה מתאר במכתבך מצב שלצערי הגדול רבים מתמודדים איתו, ואלמלא סייעתא דשמיא מיוחדת לא היו רבים צולחים את מהמורות החיים.
אינך מפרט במכתבך כמה שנים הנכם כבר נשואים, אך מתוך דבריך נשמע שכבר עברו כמה שנים, אינך מפרט גם מה ארע לאחרונה שהינך חש כבר דחיה ממנה ולא רק מהתנהגותה.
אבל בכל אופן אנסה לענות במשהו על דבריך ולקוות בשבילכם את הטוב ביותר.
מבין דבריך נראה שישנו קצר גדול בתקשורת בינך לבין רעייתך, אינכם מצליחים למצוא את נתיב ההתקשרות הרגשית המתאימה לשניכם.
מערכת של נישואין בנויה מקשר בין שני אנשים אשר חז"ל כבר לימדו אותנו שכשם שאין פרצופיהן שווים כך אין דיעותיהן שוות. כלומר אין מצב כלל שבני זוג יוכלו בכלל להסתדר כי מעבר לשוני הגדול בין גבר לאשה ישנו גם מרחק בין אדם לאדם והסיכוי שיוכלו להתגבר על המרחק ועל השוני הוא נשמע אפסי לחלוטין.
אם כן איך בכל אופן ישנם בכלל אחוז מסויים (אם כי לא גבוה במיוחד) שמצליחים לחיות חיי נישואין מאושרים?
התשובה היחידה שניתן למצוא היא:
כאשר בני זוג בונים נכונה ביניהם את הקשר הרגשי, יש ביכולתו להתגבר על כל הקשיים ואז מגיעים למצב שעל כל פשעים תכסה אהבה.
אולם אם אין קשר רגשי נכון הרי שאז ישנם דברים שבקלות פוגמים באהבה בין בני הזוג וממילא אין ביכולת האהבה לנצח.
וזאת עליך לדעת, כי כאשר ישנה אהבה נכונה אין זה אומר שמוחקים את הצרכים הבסיסיים של כל אחד מבני הזוג ומתמזגים כביכול לאישיות אחת, כי לא כך הם פני הדברים אלא יש לאפשר לכל אחד את המרחב שלו ובד בבד למצוא את הביחד הנכון. אולם אז גם לא כל צד מרגיש שהוא "מוותר" לשני אלא ביחד מוצאים את הדרך הנכונה עמה שניהם מסתדרים וטובה היא עבורם.
במכתבך הינך מתאר את הצורך של אשתך בעזרתך ומבין השורות ניתן להרגיש בתרעומת שאתה מרגיש על כך, אתה גם מתאר שכאשר אתה משוחח עם רעייתך על הסדר והניקיון היא מגיבה בתוקפנות כלפיך.
אין זאת אלא כפי שכתבתי בדברי – שכאשר הקשר הרגשי אינו מושלם הבעיות יצופו ויעלו עד אין סוף.
נסו לשבת יחדיו ולהעלות את הדברים ביניכם, אך בהחלט יתכן ותזדקקו לעזרה חיצונית בכדי לבנות נכון את הקשר והתקשורת.
איחולי מעומק הלב, להצלחה.
הרב יהודה ליב אוירבך
אחראי ומנהל המוקד הטלפוני של ארגון "בינת הלב"
מפקח ארצי של ארגון "מרכז החינוך"
טל. 02.6587003
נייד. 052.7643333
פקס. 02.6587006