בעל המתמודד עם תביעות מוגזמות בהליכי גירושין

שלום רב,

הנני נמצא בהליכי גירושין מאשתי.
הואיל ואשתי נהנתה מאמוני המלא לאורך השנים, כולל נגישות מלאה לחשבונות בנק וכספת – ניצלה אשתי אימון זה שניתן בה ורוקנה את חשבונות הבנק והכספת.

עתה מנהלת אשתי נגדי מאבק באמצעות עורך דין המתמחה בהפשטת קרבונותיו מעורם, בעוד אני נאלץ לנהל את המאבק ללא לווי משפטי מקצועי בבית הדין הרבני. (עורכי דין תובעים 50,000 ש"ח ומעלה עבור טיפול בתביעות מעין אלה. את אלפי השקלים האחרונים שעוד נותרו ברשותי הפקדתי לחשבון הבנק המשותף בו הותירה אשתי גרעונות בני עשרות אלפי שקלים)

בין השאר תובעת אשתי מזונות אשה (הילדים בוגרים) בסכומים דמיוניים (18,000 ש"ח לחודש) .

האם קיימות הלכות באשר לזכותו של בן הזוג לנגישות לכספים משותפים והמנעות מדיון בתביעות מופרכות כאלה עד שבן הזוג יוכל להתמודד באופן הוגן ושוויוני עם תביעות אלה על ידי תביעה להשבת מחצית מכספים אלה שניטלו על ידי האשה על מנת שיוכל לשכור שירותיו של עורך דין או טוען רבני?

תשובה:

שלום רב,

א. תביעה מוגזמת ומנופחת מהווה עילה לקבל פחות או לא כלום, ולא עילה לקבל יותר. יש חזקה שאין אדם תובע אלא אם כן יש לו מה לתבוע, ברגע שהתביעה מנופחת נופלת חזקה זו, וממילא הדיינים (ואפילו שופטים) מתייחסים בזלזול לכל התביעות. תביעה מנופחת נועדה לשמש את האינטרס של העורך דין שרוצה לשכנע את הלקוח שהוא עושה עבורו עבודה טובה, אבל לא את האינטרס של הלקוח.

ב. אינני יכול לתת ייעוץ לבעל דין הנמצא בהליכי דיון. עליך לטעון טענות אלו לבית הדין הדן בתיק.

פורים שמח

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. ראשית התביעה המוגזמת היא רק בגדר "תביעה" ובדרך כלל לא מקבלים את כל תביעות האשה
    וחוץ מזה ישנם מקרים רבים בהם האשה אינה זכאית למזונות
    זאת ועוד האם כל תביעת הגירושין וחלוקת רכוש היא בביה"ד או שהיא חילקה זאת בין ביהמ"ש לדיני משפחה לבין בית הדין?
    לכן אני מציע לך לקבל יעוץ מקצועי מטו"ר שיכוון אותך בדרכך זו
    בכבוד רב יגאל אלון – רב, טו"ר, וכשיר לכהן כדיין,