לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

להניח חפצים על מושב באוטובוס ציבורי

מי שיושב על האטובוס"BUS" אם מותר לו לשים איזה חפץ על הכסא סמוך לו האם זה בכלל גזל?
תודה

תשובה:

שלום רב,

ניתן לשים על ספסל כל עוד שיש מספיק מקומות ישיבה, אם אין מספיק מקום יש להניח על הברכיים או בתא המטען. מסתבר שרשאים להניח על מקום ישיבה אם משלמים על מקום נוסף. פרטים מדויקים בקשר למטען באוטובוס עיין כאן וכאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. איפוא כתוב שמותר לשים חפצים על הכסא שלידו?
    אני יודע שבנו יארק יש קנס מאה דאלאר אם הוא שם חפצים על הכסא נגדו
    ועוד כל אדם יכול להגיד לאחרים הנה יש לך מקום אחר לשבת ולמה אתה מטריח לי להחזיק החפצים בידי?

  2. הנוסח בהוראות משרד התחבורה ואגד הוא "נוסע רשאי לקחת עמו מטען יד ללא תשלום נוסף, ובלבד שלא יגרום הפרעה או נזק לנוסעים באוטובוס". הרי שאם אין הפרעה אין איסור.
    בתשובה מופיעים קישורים לאתרי האינטרנט של משרד התחבורה ואגד.
    לגבי לדרוש מנוסעים אחרים לשבת במקום אחר, אם יש סיבה לנוסע לשבת דוקא במקום זה, הרי שגם דרישה כזאת היא הפרעה.