הכשר על אומגה 3

רכשתי אומגה 3 של חברת תרימה, האם יש למוצר זה בעיה כשרותית?

תשובה:

אומגה מיוצרת  על פי רוב משמן דגים, שבוודאי זקוק לכשרות. יש בארץ שפע של מוצרים כאלו עם הכשר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זה לא כל כך פשוט,
    א. כבר קניתי ושלמתי על זה.
    ב. השאלה היא יותר מורכבת, האם החומר הנמצא בכדור הוא נחשב ראוי לאכילה, האם יש איסור לאוכלו.
    ג. האם יש מקום לבירור על המוצר הזה?
    את העצה לקנות עם הכשר ידועה לכולם, לא צריך עבור זה רב.
    שאלתי היתה לאחר שרכשתי האם יש מקום להתיר או לא.
    אפשר גם לענות אני לא יודע.

  2. באם שאלתך לענין בדיעבד, ובאם החומר בקפסולה, אכן יש שכתבו להתיר זאת לחולה או לתינוקות חלשים. ראה מש"כ בזה בשו"ת מנחת יצחק ח"ד סי' קיב או ו, שיש שהתירו השמן דגים כמות שהוא כיון שהוא פגום בטעמו ובריחו, ויש שהתירו רק אם זה נמצא בתוך גלולה. ויעוי' עוד ביביע אומר ח"ב יו"ד סי' יב, שהאריך בשאלה אם יש להתיר לחולה שאין בו סכנה, או לתינוקות חלשים להשתמש בזה ללא הכשר, וכתב בסיכום הדברים וז"ל: ונלפע"ד שיש להתיר אף לאדם חלש שמתחזק והולך כבריא, לשתות שמן דגים ע"י כריכה בסיב וכיו"ב. כשהרופאים מציעים לו תרופה זו. בהיות שרבו המצדדים להתר בזה אף מדרבנן. והוסיף עוד: שלענין תינוקות חלשים שהרופאים דורשים לתת להם שמן דגים לשתות. אם באמת התינוק סובל מחולשה כללית יש להתיר לתת להם שמן דגים, ואם אפשר ע"י כריכה בקאפסוליות שפיר טפי. עכ"ל שם.
    ולכן אם הכותב מייעד את מה שהוא רכש כבר, עבור חולה שאין בו סכנה, אף שמתחזק כבריא, או לתינוקות חלשים, כפי שהוא רואה יש לו על מי לסמוך. אולם יש לזכור שכל התשובות הנז' נכתבו בזמנם ששמן דגים עם כשרות היה בלתי ניתן להשגה. אולם בזמנינו יש כ"כ הרבה עם הכשר, שברכישה לכתחילה ודאי שיש לטרוח ולמצוא את הכשר.